Deficit nam pao za 100 mlrd. RSD

Deficit srpskog budžeta u prvih šest meseci 2015. iznosio je 26,4 milijarde dinara, saopštilo je danas Ministarstvo finansija Srbije.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 07.07.2015.

10:26

Default images
Foto: Thinkstock

To je, kako se navodi, za skoro 80 milijardi manje nego što je dogovoreno sa Međunarodnim monetarnim fondom i za 100 milijardi manje od budžetskog deficita u istom prošlogodišnjem periodu.

Taj rezultat je posledica mera štednje koje Vlada Srbije dosledno sprovodi, ali i bolje naplate poreskih i neporeskih prihoda, odnosno veće fiskalne discipline, ističe se u saopštenju.

Pojedinačno najveći doprinos budžetskom deficitu ostvaren je uštedama kroz smanjenje plata u javnom sektoru i dela penzija.

Ministarstvo finansija, kako je saopšteno, pozdravlja spremnost građana Srbije da zajedničkim naporima uz Vladu Srbije, obezbede dugoročnu finansijsku stabilnost i makro-ekonomsku održivost, i na taj način razumevanjem i podrškom doprinesu ostvarenju ekonomskih ciljeva i rasta zaposlenosti.

Najavljeno je da će podaci o konsolidovanom rezultatu opšte države za prvih šest meseci ove godine biti objavljeni u drugoj polovini jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

15 h

Podeli: