Vučić brine, zbog Grčke nam skočio dug

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je zbog pada evra, što je posledica rezultata referenduma u Grčkoj, javni dug Srbije u toj valuti povećan.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 06.07.2015.

12:59

Default images
Foto: Tanjug

"Kada je reč o referendumu u Grčkoj, to je volja naroda u toj zemlji, ali brinem zato što je evro pao za 1,5 odsto, što nam povećava javni dug u evrima iako ni dinara nismo uzeli", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Topoli.

Premijer je otvorio novi most na Jasenici u selu Blaznava kod Topole, koji je uništen u prošlogodišnjim poplavama, najavljujući i nove investicije u puteve i uređenje rečnog korita. Otvaranju je prisustvovala i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović. Vučić je rekao da je u izgradnju mosta, dužine 68 metara i širine 10 metara, uloženo oko milion evra, a da su planirani i dodatni radovi u vrednosti od 32 miliona dinara za čišćenje korita i regulisanje rečnog toka uzvodno i nizvodno.

Samo 300.000 evra biće opredeljeno za uređenje korita, ulagaće se u putnu infrastrukturu, rekao je Vučić, navodeći da će od 1. avgusta početi radovi na putu ka Rudniku, i to 27 kilometara puta.

Govoreći o izgrađenom mostu u Blaznavi, premijer je kazao da će sada zahvaljujući njemu svi moći da izvoze voće. "Očekujte od svoje države i dobićete mnogo veću pomoć nego što je bila", rekao je Vučić i zahvalio predsedniku opstine Topola Draganu Jovanoviću što je tražio pomoć u tome.

"U prethodnih godinu dana izgradili smo više brana i objekata na rekama nego u prethodnih 25 godina", rekao je premijer i dodao da je za godinu dana izgrađeno 23 takvih objekata, a za poslednjih 25 godina svega 19.

"Svakog dana otvaramo neku fabriku", rekao je Vučić i dodao da malo ko hoće da primeti da je nešto dobro, i da je napravljeno. "Ovo ovde je napravljeno velikim trudom radnika", rekao je on.

Most na Jasenici nalazi se na državnom putu Topola-Šatornja-Stragari i njegovim otvaranjem ponovo je normalizovan i uspostavljen saobraćaj za teretna vozila i autobuse.

Most je izgradilo preduzeće Mostogradnja, a radove vredne milion evra finansirali su Putevi Srbije i opština Topola.

Prethodno je Vučić obišao vinariju "PIK oplenac". Proširenje vinarije, koja je osnovana 1948. godine, a počela da radi 1955, biće završeno u naredne tri do četiri godine, kada bi trebalo da dostigne pun kapacitet od 5,5 miliona litara vina godišnje.

Otvaranje renoviranog pogona u prvoj fazi predvidjeno je za 12. oktobar ove godine, kada će predvidjen kapacitet biti milion litara vina godišnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: