Gde je "šumadijski izlaz" na Koridor 11?

Većina gradova Šumadije izlazak na auto-put Beograd - Južni Jadran imaće u Takovu, objavila je gornjomilanovačka gradska uprava.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.07.2015.

10:01

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

Zbog toga su, kako se navodi, preduzete mere da se izgrade pristupne saobraćajnice od Gornjeg Milanovca.

U Takovu se završava saobraćajna petlja gde će se uključivati vozila iz Gornjeg Milanovca, koji je udaljen deset kilometara, a zatim iz Kragujevca, kao i delova Topole, Aranđelovca, Mladenovca i Rudnika.

Zbog toga je u opštini Gornji Milanovac utvrđena trasa pristupnog puta do Takova i o tome sue danas obavešteni Vlada Srbije, Ministarstvo saobraćaja i Preduzeće "Putevi Srbije", kako bi radovi počeli na vreme.

Saobraćajni institut CIP predložio je tri varijante puta od Gornjeg Milanovca, a posebna radna grupa odabrala je priključak sa Ibarske magistrale u selu Nevade, čime teretni saobraćaj potpuno zaobilazi grad.

Kako je objasnio Desimir Jovanović, član radne grupe, potrebno je izgraditi 4.640 metara novog puta koji će se u Srčaniku uključiti na postojeću saobraćajnicu za Požegu i Suvobor.

Procenjena vrednost radova na ovoj trasi, na kojoj će biti izgrađena i tri mosta ukupne dužine 370 metara, iznosi 7.650.000 evra.

Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković rekao je agenciji Beta da taj priključak na Koridor 11 prevazilazi lokalni značaj i da je potrebno preduzeti pripremne radove za izgradnju.

“Vrednost ovih radova odgovara našem godišnjem opštinskom budžetu i neophodno je da se na nivou Republike planiraju sredstva za pristupnu saobraćajnicu", rekao je Mirković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: