BG će pomagati zadrugare

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je obeležavanju Međunarodnog dana zadrugarstva i prvom Saboru zadrugara i udruženih poljoprivrednika Srbije.

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 04.07.2015.

13:56

Default images
Foto: Tanjug

Mali je tom prilikom poručio da saradnja zadruga i udruženja iz Beograda i Srbije doprinosi bržem razvoju svih područja.

"Grad Beograd je sa zadovoljstvom podržao organizaciju ovog Sabora kako bi se saradnjom između zadruga i udruženja iz Beograda i onih širom zemlje doprinelo bržem i ravnomernijem razvoju svih područja Srbije", rekao je Mali, a objavljeno je na portalu www.beograd.rs.

Prema njegovim rečima, zadrugarstvo u Srbiji ima dugu i bogatu tradiciju, ali potrebni su dodatni napori i lokalnih zajednica kako bi se ubrzao njihov ekonomski, socijalni i kulturni razvoj.

"Beograd je veoma zainteresovan da pomaže razvoj zadruga i udruženja u svim delatnostima kako bi njihovi članovi ekonomski ojačali i svojim radom doprineli razvoju grada", rekao je Mali.

Gradonačelnik je, kako se navodi, izrazio nadu da će i naredne godine Beograd biti domaćin Sabora sa većim brojem učesnika.

Sabor zadrugara i udruženih proizvođača Srbije organizovale su nacionalne naučno-stručne organizacije u čijim programskim ciljevima je i oblast zadrugarstva Savez poljoprivrednih inženjera i tehničara Srbije, Društvo agrarnih ekonomista Srbije (DAES) i Zadružni pokret uz podršku Grada Beograda i Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Događaju su prisustvovali i državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Zoran Rajić i sekretarka za privredu Grada Beograda Tijana Maljković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: