Da prođe pruga, pa razvijamo i vino

Kina je zainteresovana da pomogne u razvoju vinarstva na području Subotice, a velika očekivanja su i od obnove pruge Beograd - Budimpešta.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 04.07.2015.

12:50

Default images
Foto: Tanjug

To je rečeno je nakon sastanka predstavnika lokalne samouprave i kineske delegacije Ministarstva za ljudske resurse i socijalnu sigurnost i Biroa za ljudske resurse i socijalno osiguranje.

Zamenik ministra za ljudske resurse i socijalnu sigurnost Kine Jang Džiming rekao je posle sastanka da je sporazum o saradnji dve zemlje, koji su potpisala dva premijera, već dao određene rezultate, kao što je ugovorena obnova pruge Beograd-Budimpešta, koja prolazi kroz Suboticu

On očekuje da upravo će ta pruga odigrati veliku ulogu u poboljšanju ekonomske saradnje dve zemlje.

"Očekujem da u budućnosti, u Subotici, može biti ostvaren veliki uspeh u saradnji dve zemlje. Nadamo se da možemo biti deo ovog napretka", poručio je Džiming.

"Najveći rezultat ove posete će biti upravo to, pronalaženje strateških partnera, jer su kineske kompanije veliki partneri i u Francuskoj, i u Mađarskoj u oblasti vinske industrije", rekao je državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Ivanišević.

On je dodao da su "kolege iz Kine ponudile konkretnu pomoć u vezi pronalaženja strateških partnera za razvoj vinarstva na tom području".

Vlada Srbije saradnju sa Kinom stavlja među svoje glavne prioritete, a rezultati samita Kine i 16 zemalja u Beogradu su vidljivu u Subotici, ocenio je Ivanišević.

On je naglasio da je poseta Subotice poslužila da se predstavnici kineske administracije upoznaju sa investicionim potencijalima Subotice, kao i za razgovore o razvoju vinarstva.

Delegacija iz Kine posetila je i Gerontološki centar i Centar za socijalni rad u Subotici. Poseta je deo njihovog dvodnevnog boravka u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: