Sertić: Privreda stvara mostove

Ministar privrede Željko Sertić otvorio je petu privrednu konferenciju regionalnog poslovnog kluba "Mostove gradi ekonomija" u Mostaru.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 03.07.2015.

16:08

Default images
Foto: Tanjug

Sertić je poručio da je neophodno umrežavanje firmi zbog toga što su tržišta u ovom delu regiona pojedinačno mala.

"Privreda je delegirana, ne samo da gradi mostove, već i da ih simbolički stvara kroz sve tešnje povezivanje naročito na nivou bivše Jugoslavije", rekao je Sertić učesnicima konferencije koja je okupila više od 160 privrednika regiona, navodi se u saopštenju ministarstva.

Sertić je pozvao privrednike da aktivno učestvuju u društvenom i političkom životu kako bi njihovi interesi bili vidljivi, a zahtevi ispunjeni.

"Udružujte se kroz asocijacije, radite zajedno i širite posao. Nema političara koji vas neće podržati baš kao što sam ja došao iz Beograda u Mostar da to učinim, jer je ideja regionalnog povezivanja i jačanja privatnog sektora jedan od imperativa Vlade Srbije", poručio je Sertić.

Na skupu na kome se govorilo o barijerama u međusobnom poslovanju u regionu, kao i o značaju političke stabilnosti kao uslovu ekonomskog prosperiteta, učestvovali su i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, kao i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.

Konferenciji je prisustvovao i predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić i predsedavajući veća ministara BIH Denis Zvizdić, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: