Ukrajini ni kap, ali preko nje ide dalje

U Republici Srbiji je obezbeđeno redovno i sigurno snabdevanje krajnjih kupaca gasom, uprkos obustavljanju isporuke tog ruskog energenta preko Ukrajune.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 01.07.2015.

17:58

Default images
Foto: Thinkstock.com

Povodom novonastale situacije i informacije da je obustavljena isporuka prirodnog gasa za Ukrajinu, iz Srbijagasa su saopštili da nije došlo do prekida u isporukama gasa za Srbiju.

"Prema informacijama koje su do sada objavljene, može se zaključiti da će isporuke gasa preko Ukrajine za sve klijente ruske kompanije Gasprom u Evropi i Turskoj, biti nastavljene u punom obimu i u skladu sa ranije potpisanim ugovorima, a da se prekid isporuka odnosi samo na Ukrajinu", navedeno je u saopštenju.

Srbijagas je u stalnom kontaktu sa ruskim partnerima, kao i sa Energetskom zajednicom, a sve sa ciljem obezbeđenja redovnog i stabilnog snabdevanja tržišta Srbije prirodnim gasom, ističu u tom javnom preduzeću.

Ruska energetska kompanija Gasprom saopštila je ranije danas da je u potpunosti obustavila isporuku prirodnog gasa Ukrajini, nakon što je Kijev prethodnog dana poručio da prestaje sa kupovinom ruskog gasa.

"Ukrajina nije platila julsku isporuku gasa i od jutros im je obustavljena isporuka gasa", rekao je izvršni direktor Gasproma Aleksej Miler, dodajući da ni kap gasa neće biti isporučena Ukrajini dok ta zemlja ne izvrši avansnu uplatu, prenela je agencija Frans pres.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: