"Zaštitite se štednjom u dve valute"

Još uvek se ne zna kakve će posledice na vrednost evra i na ekonomiju Evrope imati dogadjaji u Grčkoj pa je zbog toga potrebno štedeti u bar dve stabilne valute

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 01.07.2015.

12:49

Default images
Foto: Thinkstock.com

"Koliko god razgovarate sa monetarnim ekonomistima, na kraju je vrlo jednostavno rešenje da štedite u više valuta, ali stabilnim", izjavila je dekan Fakulteta za ekonomiju, finansije i administraciju Ana Trbović.

"Svako očekuje da evro postane manje vredan, ukoliko Grčka zvanično ode u stečaj, što bi uticalo na sve partnere Evropskoj uniji", istakla je Trbović.

Trbović je ocenila da će kriza u Grčkoj najviše pogoditi samu Evropu, posebno evrozonu koja koristi tu valutu i da bi manja vrednost evra mogla uticati na izvoz i uvoz i na celu trgovinu.

Ona je podsetila da je pre samo nekoliko godina dolar oslabio, a evro ojačao i na ono što se dogodilo sa štednjom u francima i dodala da je do sada reč samo o teorijama, jer se "u praksi ovo još nije desilo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: