Usvojeno: Srbijagas se deli na dve firme

Vlada Srbije usvojila je osnivačka akta za restrukturiranje Srbijagasa, izjavio je danas ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 01.07.2015.

12:24

Default images
Foto: Tanjug

Doneta je odluka o formiranju operatora transportnog i distributivnog sistema odnosno o formiranju dva nova preduzeća "Transportgas Srbija" i "Distribucijagas Srbija", rekao je Antić novinarima.

On je naglasio da će time Srbija ispuniti sve obaveze prema Evropskoj komisiji i Energetskoj zajednici u predviđenim rokovima i po planiranoj dinamici.

"Očekujem da ćemo u rokovima izvršiti neophodna razdvajanja i da ćemo imati Srbijagas ustrojen u skladu sa evropskim principima, koji će raditi kao moderno organizovana kompanija", istakao je Antić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: