Vlada u julu rešava problem viška radnika

Vlada će u julu početi da sprovodi programe za rešavanje viška zaposlenih, a predlog zakona o broju zaposlenih u javnom sektoru bi trebalo da usvoji vlada .

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 30.06.2015.

12:16

Default images
(Foto: Thinkstock.com)

To stoji u vladinom Pismu o namerama upućenom MMF-u.

"U julu 2015. počećemo da sprovodimo ciljane programe za rešavanje viška zaposlenih, a sve kako bismo postigli uštedu u godišnjoj masi zarada jednaku uštedi ostvarenoj smanjenjem broja zaposlenih u konsolidovanom sektoru države za pet procenata", piše u dokumentu koji je objavljen na sajtu Vlade Srbije.

U Pismu se navodi da će vlada tokom ove godine nastaviti da primenjuje pravilo po kome se na svakih pet oslobođenih radnih mesta može uposliti jedna osoba. Nacrt zakona o platama koji će utvrditi princip jednake zarade za istu vrstu poslova u svim sektorima trebalo bi da stupi na snagu u septembru.

"Svakom zaposlenom u konsolidovanom setoru države će biti dodeljen "hipotetički" platni razred unutar novog sistema zarada, a rok i modaliteti za prelazak na nov sistem biće određeni tokom 2015. godine", navodi se u Pismu o namerama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

16 h

Podeli: