"Afričku uniju interesuje naš agrar"

Afrička unija je zainteresovana za saradnju sa Srbijom u oblasti poljoprivrede, tehnologije i znanja. Očekuje se definisanje konkretnih projekata.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.06.2015.

15:37

Default images
Foto: Beta

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežane Bogosavljević Bošković imala je sastank sa predsedavajućim Komisije Afričke unije Nkosazane Diamini Zume.

Bogosavljević Bošković je izrazila zadovoljstvo zbog posete delegacije Afričke unije našoj zemlji, kao i potpisanog Memoranduma o saradnji u ekonomskoj oblasti koji otvara vrata tešnjoj i boljoj saradnji u oblasti poljoprivrede. "Sa Zumom sam razgovarala sam o mogućnostima za unapređenje saradnje. Oni u Srbiji vide velike mogućnosti za transfer i tehnologija i znanja, kao i razmenu iskustava"“, rekla je ministarka i dodala da očekuje u narednom periodu definisanje konkretnih projekata.

Zuma je ovom prilikom iskazala zahvalnost na tradicionalnom gostoprimstvu, i istakla da je Afrika imala sjajne odnose istinskog prijateljstva i solidarnosti sa Jugoslavijom, ali i Srbijom, koja je naslednica SFRJ, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Ona je istakla da su posebno zainteresovani za saradnju u oblasti poljoprivrede koja predstavlja najveći potencijal Afričkog kontinenta i gde se poljoprivredom najviše bave žene.

Zuma je naglasila da postoji mogućnost unapređenja afričke proizvodnje kroz obostranu razmenu iskustava, modernizaciju proizvodnje i naučno istraživački rad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: