Papović: Pijemo kafu i sumnjamo u kvalitet

Potrošači često dovode u pitanje kvalitet kafe, napitak bez kog većina ne može da zamisli dan, ocenio je direktor NOPS-a Goran Papović.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 25.06.2015.

14:20

Default images
Foto: Thinkstock.com

Potrošači kafe u Srbiji su tokom tri nedelje imali mogućnost da u internet anketi, između ostalog, odgovore i na pitanje da li su zadovoljni kvalitetom kafe koju piju.

"Odlučili smo se na ovaj korak, pre svega zbog činjenice da nam se gotovo svakodnevno javljaju potrošači sa izraženom sumnjom u kvalitet kafe", naveo je u saopštenju predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije Goran Papović.

On je dodao da su potrošači primetili da mnogi proizvođači kafe izdaju nejasne deklaracije, odnosno da u mnogim slučajevima nije u potpunosti transparentan sastav domaće, tradicionalne, kafe ili da čak sastav nije uopšte naveden.

Prema Papovićevim rečima, ključni problem leži u tome da se na tržištu pojavljuju proizvođači koji plasiraju proizvode sa deklaracijama koje ne odgovaraju stvarnom sastavu kafe koja se nalazi na pakovanju i neretko podsećaju na poznate brendove, čime se potrošači dodatno dovode u zabludu.

"Rezultati ankete koju smo sproveli pokazuju da je kafa zaista napitak bez kojeg većina ne može da zamisli dan, a oko 75 odsto ispitanika ritual ispijanja kafe ponavlja nekoliko puta tokom dana, znatno je manji broj onih koji popiju jednu kafu dnevno, a svega 1 odsto od ispitanih kafu uopšte ne pije", kazao je Papović.

Višenedeljnu anketu, čija je tema bila kvalitet kafe u Srbiji, sprovela je Nacionalna organizacija potrošača Srbije (NOPS).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: