Vučić: Manji porez ako letujete u Srbiji

Građani Srbije koji budu letovali u našoj zemlji moći će da računaju na poreske olakšice, najavio je za „Blic“ premijer Aleksandar Vučić.

Srbija

Izvor: Blic

Sreda, 10.06.2015.

11:02

Default images
Foto: Tanjug

“Spremamo konkretne predloge na osnovu iskustava drugih zemalja. Ideja je da građani koji provedu odmor u našoj zemlji dobiju vaučere sa iznosima za koje će im biti umanjen neki od poreza koje su u obavezi da plaćaju”, objašnjava Vučić.

“Građani bi samo priložili fiskalne račune iz objekata u Srbiji u kojima su proveli odmor” ističe premijer.

Vučić će u petak lično, na ulici, započeti kampanju Vlade „Moja Srbija“, čiji cilj je da zainteresuje domaće turiste da makar deo svog odmora provedu u otadžbini.

“Delićemo građanima prospekte o turističkim destinacijama u Srbiji. Neke od njih su lepše od bilo koje destinacije u ostalim evropskim državama. Nije ideja da nekome uskratimo slobodu da letuje u inostranstvu, već da ukažemo na činjenicu da i mi imamo prelepu zemlju, čega često nismo svesni”, kaže premijer.

Prema nezvaničnim procenama, naši turisti godišnje u inostranstvu potroše oko 1,2 milijarde evra.

“Zamislite da samo 10 odsto te sume potrošimo u Srbiji. To je 100 miliona evra. To je ogroman podsticaj za naše ugostiteljstvo, ali i za celu ekonomiju i finansije države”, zaključuje Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

190 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: