IKT klaster Vučiću: Zašto nas ignorišete?

Vojvođanski IKT klaster zatražio je od predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića odgovor na pitanje zašto ne planira saradnju sa domaćim kompanijama.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 09.06.2015.

11:52

Default images
Foto: Thinkstock

Vojvođanski IKT klaster je u otvorenom pismu od Vučića zatražio odgovor na pitanje zašto u najavljenoj racionalizaciji i modernizaciji državne uprave planira saradnju s najvećim svetskim kompanijama IT sektora, a ignoriše domaće.

Vojvođanski IKT klaster je ocenio da se time aktivno radi na "podrivanju" domaće IT industrije i na njenoj destabilizaciji, iako je ona u stanju da isporuči proizvode istog kvaliteta kao i vodeće strane IT kompanije.

"Gospodine Vučiću, da li je moguće da danas u Srbiji nema nijednog lidera koji neće podleći mantri o stranim direktnim investicijama? Jer, strane direktne investicije nemaju uvek iste efekte u različitim sektorima, a u sektoru softverske industrije su ti efekti katastrofalni, ako su investitori vođeni samo iskorišćenjem domaćih ljudskih resursa", navodi se u pismu.

Dodaje se da Srbija na taj način propušta veliku šansu da uđe u društvo bogatih zemalja.

"Pitajte nas - kako? Rado ćemo odgovoriti", naveo je Vojvođanski IKT klaster.

Taj klaster je podsetio da je potpuno isto otvoreno pismo uputio i pre dve godine, povodom posete prethodnog premijera Ivice Dačića Sjedinjenim Američkim Državama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: