Vučić Majkrosoftu - "nova radna mesta" FOTO

Među kompanijama koje je premijer Srbije Aleksandar Vučić obišao prilikom posete SAD-u je i američki gigant Majkrosoft.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 03.06.2015.

09:05

Default images
Foto: Tanjug

"Pozvao sam predstavnike Majkrosofta da povećaju svoje prisustvo u Srbiji", napisao je Vučić na svom Tviter nalogu.

Vučić je tvit postavio uz poruku - nova radna mesta, a detalji posete nisu saopšteni.

Kako je ranije najavljeno, Vučić je sa predstavnicima te kompanije razgovarao o unapređenju javnog servisa za građane i privredu, kroz uvođenje savremenih rešenja informacione tehnologije.

Bilo je reči i o mogućnostima Majkrosofta da, kao lider u oblasti elektronske uprave, svojim iskustvom poboljša efikasnost u radu državne uprave.
Foto: Tanjug
Ta komapnija u Srbiji zapošljava oko 250 mladih ljudi, što je jasan pokazatelj razvoja poslovanja Majkrosofta u Srbiji, ali i potencijala naše zemlje u oblasti informacionih tehnologija.

Generalni direktor Majkrosofta u Srbiji Željko Vujinović izjavio je da mu je drago zbog posete premijera Srbije Aleksandra Vučića toj kompaniji u Vašingtonu.

On je naveo da je Majkrosoft spreman da svojim velikim iskustvom Srbiji pomogne u još boljoj efikasnosti državne uprave i interoperabilnosti među državnim organima.
Foto: Tanjug
"Partnerstvo državnih institucija sa Majkrosoftom kao globalnim liderom u sajber-bezbednosti može omogućiti Srbiji viši nivo nacionalne bezbednosti, dok će Majkrosoft radu Vladinih tela pomoći svojom ekspertizom dokazanom na globalnom nivou", ističe Vujinović.

"Omogućivši još bolje uslove za strane investicije, uz inicijative Majkrosofta u obrazovanju, sa univerzitetima i stanovništvom, Srbija može smanjiti stopu nezaposlenosti i povećati prihode", naveo je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

105 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: