U Mađarsku će moći i preko "Horgoša 2"

Stari granični prelaz sa Mađarskom - Horgoš biće otvoren do 1. avgusta, kaže državni sekretar u Ministarstvu građevine, saobraćaja i infrastrukture Imre Kern.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 02.06.2015.

09:58

Default images
Foto: Thinkstock

On je za subotičku RTV Panon rekao da će građevinski radovi na revitalizaciji ovog prelaza biti završeni do 1. jula, nakon čega će još mesec dana trajati "postavljanje objekta u funkciju".

"Biće sve završeno, možda će neki manji radovi naknadno, ali je važno da će biti otvoreno 1. avgusta, to je rok. Mi ćemo granični prelaz, kako mađarska tako i naša strana, nazvati Horgoš-2. Na autoputu i na prilaznim putevima će biti označen tablama, dakle svi će moće da nađu granični prelaz", kaže Kern.

Nakon završetka radova, tu će funkcionisati sistem prelaska kao na graničnom prelazu Bački Vinogradi-Ašothalom, odnosno kontrola će biti u jednom objektu i za mađarsku i srpsku stranu.

Meštani kažu da će otvaranje starog prelaza mnogo pomoći jer će skratiti vreme čekanja, pogotovo tokom leta kada gastarbajteri putuju kući i kada treba dugo čekati na prelazak.

Na graničnom prelazu će biti i banka, menjačnica i pomoćne prostorije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: