Mali: Gradski saobraćaj po uzoru na Moskvu

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da bi sistem gradskog saobraćaja trebalo unaprediti i napraviti integrisani sistem po uzoru na Moskvu.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.06.2015.

20:52

Default images
Foto: Freeimages.com

On se tokom prvog dana posete Rusiji sastao sa zamenikom direktora Centra za objedinjeno upravljanje saobraćajem u Moskvi, Sergejom Andrejkinom.

Tema njihovog razgovora je bila mogućnost saradnje dva grada po pitanju unapređenja efikasnosti beogradskog saobraćaja.

Siniša Mali je tom prilikom istakao da gradski prevoz Moskve dnevno preveze 15 miliona putnika i da njihov Centar optimizira čitav gradski saobraćaj uz pomoć softvera, koji je i Beogradu neophodan.

“Naš sistem upravljanja saobraćajem trebalo bi unaprediti i napraviti integrisani sistem koji će s jedne strane biti efikasan, a sa druge jednostavan. Iskustva Moskve u tome mogu biti od velikog značaja, kako bismo našli što bolje rešenje, koje će uzeti u obzir svu saobraćajnu infrastrukturu“, rekao je Mali.

‎On je dodao da će o razmeni iskustva po pitanju saobraćaja sutra razgovarati i sa gradonačelnikom Moskve Sergejom Sobjaninom, kao i o ostalim mogućnostima saradnje dva glavna grada, koju će potvrditi i potpisivanjem Programa o saradnji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

20 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: