Ilić: Auto-put do Čačka gotov do 2017.

Ministar Velimir Ilić izjavio je u Sevojnu da će auto-put do Preljine biti završen 2017. godine, a deonica do Požege do 2019. godine.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.06.2015.

17:22

Default images
Foto: Thinkstock.com

"Bez auto-puta nema ni investitora, koji su preduslov za ekonomski razvoj zapadne Srbije. Čim nemate auto-put i aerodrom, vi ste druga kategorija za potencijalne investitore, koji su spremni da ulažu samo u mesta koja imaju dobru infrastrukturu", rekao je Ilić prilikom obilaska gradske opštine Sevojno.

Ilić je najavio i da će se u Vladi zalagati za realizaciju dve ključne investicije u užičkom kraju - izgradnju obilaznice i tunela ispod Kadinjače.

"Užice ima veliki problem sa aerozagađenjem, koje bi bilo znatno smanjeno izgradnjom obilaznice i izmeštanjem teškog saobraćaja iz grada. Takođe bi izgradnjom tunela ispod Kadinjače saobraćaj bio olakšan, a rešio bi se i problem klizišta i zimskog održavanja deonice puta od Užica ka Bajinoj Bašti", istakao je Ilić.

Ministar je novinarima rekao i da će rekonstrukcija Fabrike vode u Užicu početi odmah pošto Ministarstva građevine obavi reviziju projekta, na koju se čeka od marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

21 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: