"Azil za pse i WC ne prave bum u turizmu"

Sredstva za razvoj infrastrukture nisu potrošena, jer lokalne samouprave šalju loše projekte, kaže ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.06.2015.

13:43

Default images
Foto: Tanjug

"Nismo zadovoljni projektima koji nam stižu iz lokalnih samouprava. Mi nemamo para na bacanje, imamo vrlo ograničen iznos sredstava koje moramo da na najpametniji način potrošimo, a država nema nameru da novac troši uludo.", rekao je Ljajić.

On je naglasio da, primera radi, pojedine lokalne samouprave traže sredstava za izgradnju prihvatilišta za pse, jer smatraju da bi to bilo važno za razvoj turizma, dok druge traže izgradnju gradskog toaleta, navodeći "da bi to napravilo bum u smislu turističkih potencijala".

Od predviđenih 450 miliona dinara za ovu godinu, do sada je potrošeno 74 miliona dinara, rekao je Ljajić istakavši da je realizacija mala i da će ministarstvo "radije pare vratiti u budžet nego da novac daje za ovakve gluposti".

Ministar je pozvao lokalne samouprave da konkurišu sa projektima koji će zaista povećati turističku ponudu i privučhi turiste.

Prema njegovim rečima za turističke organizacije ove godine namenjeno je 97 miliona dinara, ni ta sredstva nisu potrošena, pa je konkurs za preostalih 36 miliona dinara produžen.

On je podsetio da je 40 miliona dinara namenjeno za udruženja i različite turističke manifestacije, i da su ta sredstva namenjena za prepoznatljive turističke manifestacije u zemlji i one koji imaju značajan potencijal rasta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: