Er Srbija leti za SAD posle Vučića

Sporazum o vazdušnom saobraćaju između Vlade Srbije i Vlade SAD potpisan je danas u Vladi Srbije.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 29.05.2015.

16:30

Default images
Foto: Tanjug

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je to veoma dobra, važna i velika vest, koja govori o unapređenju odnosa Srbije i SAD.

Vučić je, nakon potpisivanja sporazuma koji su potpisali potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i američki ambasador u Srbiji Majkl Kirbi, izjavio da će iz Srbije ka SAD, posle 25 godna, krajem ove ili početkom sledeće godine početi prvi direktni letovi.

"Ako Amerikanci budu zadovoljni nadzorom nad našim aerodromom i avio-kompanijom, a to su strogi uslovi, i ako budemo imali poslovni plan, imamo obećanje da će naše avio-kompanije pre kraja godine, a najkasnije početkom sledeće, imati direktne letove za SAD i Kanadu", rekao je Vučić.

On je posle potpisivanja sporazuma između vlada SAD i Srbije o vazdušnom saobraćaju rekao da je to veoma dobra, važna i velika vest, koja govori o unapređenju odnosa Srbije i SAD.

"To govori i o većem međusobnom poverenju, rastu naše nacionalne aviokompanije i aerodroma, ali i bezbednosnim uslovima i svemu što je Srbija postigla, jer ne može svako da leti za SAD, kao što ni mi nismo mogli 25 godina", rekao je Vučić.

Kirbi: Radujem se direktnim letovima

Ambasador SAD Majkl Kirbi izrazio je zadovoljstvo zbog toga što je potpisan Sporazum o vazdušnom saobraćaju i rekao da se raduje što će uskoro biti uspostavljeni direktni letovi iz Beograda za Ameriku.

Kirbi je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem nakon potpisivanja Sporazuma rekao da mu je zaista drago što je posle mnogo rada i saradnje sa Vladom Srbije potpisan taj sporazum i podsetio da je pre godinu dana sa srpskim premijerom razgovarao o tome da je potrebno učinitti sve kako bi se došlo do današnjeg sporazuma.

"Preduzeli smo mnogo koraka kako bi došlo do ovoga i drago mi je što smo moj tim i tim potredsednice vlade Zorane Mihajlović radili veoma dobro da bi se taj sporazum potpisao", naveo je Kirbi.

On je dodao da u nedelju leti za SAD, ali da će zbog nedostatka direktog leta to morati da uradi preko neke od evropskih zemalja.

"Radujem se što ćemo u narednih godinu dana imati direktan let ka Americi pa čak i ako to ne bude Er Srbija biće mi drago da to bude neka američka aviokompanija jer će to biti dobro za obe zemlje", naznačio je Kirbi.

Američki ambasador je istakao da je potpisivanje Sporazuma pokazatelj toga koliko su Beograd i Srbija postali centar razvoja u regionu i objasnio da je, kako bi Sporazum bio potpisan, bilo potrebno i naći mesto gde će biti finansijski izvodljiv.

"Prošle godine videli smo veliki porast u avio-saobraćaju u Srbiji, a ovo potpisivanje će omogućiti da se to nastavi, ali i da se nastavi ekonomski rast, o kojem je premijer govorio od kako je došao na vlast", rekao je Kirbi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: