Dobra vest: Gas jeftiniji 2,7 RSD od juna

Cena prirodnog gasa od juna biće niža za domaćinstva za 5,1 odsto, a za korisnike javnog snabdevanja za 5,4 odsto, saopštila je Agencija za energetiku.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 28.05.2015.

13:35

Default images
Foto: Freeimages

Sniženje cena gasa posledica je usklađivanja sa cenama derivata nafte na osnovu kojih se određuje uvozna cena prirodnog gasa, kao i promene kursa američkog dolara.

U Srbiji 10 odsto domaćinstava, odnosno 249.000 ima priključak na gas.

U 2014. godini gas je kupovalo 225.000 domaćinstava. Oni će u proseku za 2,7 din (bez PDV) plaćati manje kubni metar prirodnog gasa nego što su do sada plaćali.

Nakon decembra 2013.godine, ovo je drugo smanjenje cena prirodnog gasa, navodi Agencija za energetiku.

Ministar rudarstva i energetike Aleksandra Antić izjavio je da očekuje da će u trećem i četvrtom kvartalu ove godine doći do sniženja cene gasa.

Antić je novinarima u pauzi Evropskog biznis kongresa koji se održava u Beogradu i kome prisustvuje šef Gasproma Aleksej Miler, rekao da će sa Milerom razgovarati o gasnom snabdevanju Srbije.

On je poručio da će sa šefom Gasproma razgovarati o mogućnosti sniženja cene gasa za velike kompanije u Srbiji koje gas koriste kao sirovinu.

Antić je kazao da je ova, kao i svaka druga prilika, dobra da pokušamo da se izborimo za povoljniji položaj naših kompanija na tržištu kroz obezbeđivanje povoljnijih cena gasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: