Srpsko voće na rafovima ruskog giganta

Srpsko voće i povrće uskoro će se naći na ruskom tržištu u prodavnicama trgovinskog maloprodajnog lanca Tander Magnit, saopštila je Privredna komora Srbije.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 28.05.2015.

12:34

Default images
Foto: Thinkstock.com

Menadžeri više od 80 kompanija iz Srbije koje se bave proizvodnjom voća i povrća razgovarali su sa predstavnicima Tander Magnita o izvozu na rusko tržište

Tander Magnit je najveći trgovinski lanac sa oko 10.000 prodajnih objekata, više od 80.000 zaposlenih i prihodom u 2014. godini od preko 20 milijardi dolara. Magnit posluje u čitavom evropskom i širem delu Ruske Federacije i pruža mogućnost plasmana ne samo prehrambenih, nego i neprehrambenih proizvoda. “Privredna komora Srbije nastoji da podrži sve kompanije koje imaju kapacitet i mogućnost da predstave svoju ponudu, da ih na neki način promoviše najvećem trgovinskom lancu“, ukazao je Delić.

Trgovinski lanac “Tander Magnit“ je počeo saradnju sa PKS 2008. godine. Od tada, na godišnjem nivou, Magnit uvozi iz Srbije prehrambene proizvode vrednosti od 50 do 60 miliona dolara.

“Naše kompanije predstavile su svoje proizvodne programe u oblasti svežeg voća i povrća, a ostaju detalji oko usaglašavanja ugovora. Očekujemo u narednom periodu nastavak izvoza prehrambenih proizvoda“, navodi Delić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: