Iz budžeta plata za 493.505 ljudi

Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički izjavila je da se iz budžeta plaća 493.505 radnih mesta.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 27.05.2015.

16:55

Default images
Foto: Tanjug

Prema njenim rečima, u to spadaju i zaposleni na određeno vreme i po ugovoru o delu, koji po zakonu ne ulaze u plate. Ona je navela da je u izvršnoj vlasti zaposleno 410.979 ljudi.

Iz budžeta Srbije se plaća 4.360 radnih mesta u sudskoj i zakonodavnoj vlasti, u lokalnim samoupravama 77.368, dok se u nezavisnim regulatornim telima plaća 719 ljudi, navele je Udovički na sednici Ekonomskog kokusa Skupštine Srbije.

Udovički je rekla da ima prostora za unapređenje efikasnosti državne uprave i da smanjenje zaposlenih u naredne tri godine mora da se sprovede pažljivo, odmereno i promišljeno.

Predstavljajući Nacrt zakona o maksimalnom broju zaposlenih u javnom sektoru i Nacrt zakona o platama u javnom sektoru, Udovički je rekla da će smanjenje troškova zaposlenih u državi biti moguće ne samo smanjenjem broja zaposlenih i smanjenjem plata, već i boljom organizacijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: