Ljajić i Čepurin guraju "fiću" kod Putina

Ministar trgovine Rasim Ljajić najavio je da će o bescarinskom izvozu automobila iz Srbije u Rusiju razgovarati u junu sa nadležnim ruskim ministrima.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 27.05.2015.

15:59

Default images
Foto: Tanjug

Kako je saopštilo Ministarstvo trgovine, Ljajić je na sastanku sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Čepurinom kazao da će imati priliku da o toj temi razgovara na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma, koji se idućeg meseca održava u Sankt Peterburgu.

Na sastanku Ljajića i Čepurina, kako je saopšteno, izražena je obostrana zainteresovanost za potpisivanje međudržavnog sporazuma u oblasti telekomunikacija.

Srpski ministar trgovine turizma i telekomuniakcija danas je imao i odvojene sastanke sa ambasadorom Kine Lijem Mančangom i ambasadorom Irana Madžidom Fahimpurom.

Ljajić je sa kineskim ambasadorom razgovarano o unapređenju saradnje u oblasti turizma, što je bila jedna od glavnih tema nedavno održanog Samita Kine i zemalja centralne i istočne Evrope u Beogradu.

Dogovoreno je da Srbiju uskoro poseti grupa kineskih novinara, kojima će biti predočeni turistički potencijale Srbije, u cilju privlačenja što većeg broja kineskih turista.

Sa iranskim ambasadorom Ljajić je razgovarao o povećanju robne razmene Srbije i Irana, imajući u vidu skromne rezultate trenutne trgovinske saradnje. Ocenjeno je da postoje potencijali za povećanje izvoza srpskih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda na iransko tržište, kao i za jačanje saradnje u oblasti farmacije, ističe se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: