Staklara državi: Ispunite obaveze

Srpska fabrika stakla Paraćin zatražila je da nadležena ministarstva ispune svoje obaveze prema tom preduzeću.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 27.05.2015.

12:29

Default images
Foto: Thinkstock

To je, kako navode, uslov za redovnu proizvodnju i snabdevanje ambalažom prehrambene industrije u Srbiji.

Očekuje se rešenje o ispunjenosti privatizacionih obaveza, deblokada računa Staklare penošenjem sredstava iskorišćenih u julu i avgustu 2012. godine za socijalni program, u korist Srbijagasa, kao i da bude obezbeđeno redovno snabdevanja fabrike energentima po tržišnim uslovima.

Staklaru je za 35 miliona evra, marta 2012. godine, od Srbijagasa kupio konzorcijum bugarskih firmi Rubin i Glas industri, čiji je vlasnik Korporativno-trgovinska banka iz Sofije.

Agencija za privatizacija bi uskoro trebalo da objavi rezultate kontrole realizacije kupoprodajnog ugovora.

Srpska fabrika stakla Paraćin ima 108 godina dugu tradiciju u proizvodnji šupljeg stakla, dok Industrija stakla Pančevo, čiju prodaju imovine je pre nekoliko dana objavila Agancija za privatizaciju, proizvodi ravna stakla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: