Mihajlović: Moramo otvarati fabrike

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da je interes države da zaštiti preduzeća koja su produktivna.

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 23.05.2015.

14:43

Default images
Foto: Thinkstock.com

Mihajlovićeva je naglasila da u našoj zemlji moraju da se otvaraju nove fabrike.

"Moramo da se okrenemo otvaranju novih fabrika, jer je to način da podignemo državu", rekla je ona novinarima posle sastanka Radne grupe za Fruškogorski koridor i razgovora sa građanima iriške opštine.

Odgovarajući na pitanja u vezi sa najavljenim merama za zaštitu 17 preduzeća u restrukturiranju od naplate potraživanja, odnosno prinudne naplate do godinu dana, ministarka Mihajlović je rekla da su mnogi industrijski kompleksi u Srbiji prethodnih 15 godina praktično uništavani tako da više skoro ne funkcionišu.

To se više ne sme dozvoliti, naglasila je ona i dodala da je “cilj i interes da zadržimo ono što je produktivno, a ono što je neprofitabilno da rešavamo na drugačiji način nego do sada”.

Ministarka je naglasila da je istovremeno neophodno sprovođenje odgovarajućih socijalnih programa za viškove zaposlenih i ukazala na potrebu jačanja preduzetničke inicijative, kako bi i na taj način bila povećavana zaposlenost.

U razgovoru sa građanima te sremske opštine, održanih u okviru ustaljene prakse prijema građana kod potpredsednice Vlade, Mihajlović je naglasila potrebu zajedničkog rešavanja problema, kako u saradnji sa predstavnicima lokalne samouprave tako i u koordinaciji sa republičkim organima.

Građane iriške opštine posebno tište problemi nedostatka kanalizacije, sporog izdavanja građevinskih dozvola i drugi, koji su, kako je rekla, nasleđeni iz proteklog perioda.

U rešavanju tih i ostalih problema kao i u privlačenju investicija, lokalne samouprave mogu da računaju na pomoć i podršku nadležnih državnih organa i institucija, rekla je Mihajlović i naglasila da su investitori sve više zainteresovani za ulaganja u Srbiji, jer su uslovi poslovanja bolji nego ranije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: