Malinari traže 2,3 € za kilogram

Početna, odnosno akontna cena maline treba da bude 2,3 evra za kilogram, kaže iz Asocijacije proizvođača jagodastog voća "Malinari Srbije", Dobrivoje Radović.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 23.05.2015.

13:20

Default images
Foto: Freeimages.com

On je rekao da su se predstavnici ove organizacije, koja broji 20 udruženja, na sinoćjnoj sednici Upravnog odbora, održanoj u Požegi složili da cena maline ne sme biti manja od izvozne cene griza po kilogramu.

"Doneli smo odluku da početna, odnosno akontna cena maline bude ista kao izvozna cena griza tj. 2,3 evra za kilogram", rekao je on. Radović je izrazio očekivanje da će premijer Vučić što pre sazvati sastanak

proizvođača maline, hladnjačara i izvoznika kako bi se zauzeo jedninstven stav o ceni "crvenog zlata" za 2015. godinu, kako se ne bi ponovio scenario iz prošle godine.

Malinari su ujedno, uputili apel Ministarstvu poljoprivrede i Vladi RS da što pre nadoknade štetu svim poljoprivrednim proizvođačima nastalu od elementarnih nepogoda.

Ove odluke su, ističe, donete, jer je poslovno udruženje hladnjačara već imalo neke sastanke u Ministarstvu poljoprivrede i Arilju gde su, prema njegovim rečima, predložene nerealne cene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: