Banka im traži da plate tuđi dug

Agrobanka kao vlasnik lokala u Ivanjici, traži od potencijalnih kupaca da plate zaostali dug za komunalije.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 22.05.2015.

15:45

Default images
Foto: Thinkstock.com

Osam potencijalnih zakupaca ugostiteljskih objekata u Ivanjici iznenađeni su zahtevom Agrobanke, koja je vlasnik lokala, da u roku od tri dana odgovore da li će platiti zaostale dugove za komunalije ili će biti prinuđena da obustavi postupak izdavanja objekata i pokrene njihovu prodaju.

Dug za elektricnu energiju, koji je napravio raniji zakupac UTP "Vestern turist plus", iznosi 50.000 evra, a isporuka struje ugostiteljskim objektima obustavljena je 2. februara ove godine po zahtevu EPS Snabdevanja.

"U cilju rešavanja određenih problema vezanih za obaveze na ime utrošene električne energije, drugih komunalnih troškova i donošenja konačne odluke o izboru zakupca pozivamo vas da u roku od tri dana od prijema dopisa odgovorite da li prihvatate regulisanje dugova po osnovu trošskova struje i komunalija sraznerno površini za koju ste dostavili ponude", navodi se u dopisu koji je dostavljen potencijanim zakupcima.

U pismu, koje je potpisala poverenik Agencije za osiguranje depozita Gordana Dimić, nigde se ne pominje ukupan iznos duga, ali je banka napravila orjentacioni procenat učešća u dugovima za svaki objekat pojedinačno.

Prema proračunu ove finansijske institucije budući zakupac hotela "Park" treba da plati 72 odsto ukupnih dugovanja, restorana "Vodopad" 4 odsto, "Lipa" osam, a hotel "Moravica" 16 odsto. U podeli duga je izostao restoran "Dubrava" bez ikakvog objašnjenja.

U pismu Agrobanke se navodi da, ukoliko se ni sa jednim potencijalnim zakupcem ne postigne dogovor, banka će biti prinuđena da obustavi postupak izdavanja objekata i nakon toga pokrene postupak prodaje.

Potencijalni zakupci smatraju da je ovakav stav Agrobanke neprihvatljiv.

"Ovo što banka zahteva je prava ucena. Mi nismo dužni da plaćano tuđe dugove", rekao je danas za Tanjug jedan od zainteresovanih zakupaca Slaviša Nešović, koji se dugo godina bavi ugostiteljstvom.

Kako stvari stoje, smatra on, letnja sezona u Ivanjici proći će sa zaključanim ugostiteljskim i turističkim objektima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: