Treća Kalcedonija, posao za 325

Italijanska Kalcedonija otvorila je u Rumi svoju treću fabriku u Srbiji - Adrijana teks, u kojoj je zaposleno 325 radnika.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 22.05.2015.

13:42

Default images
Foto: Tanjug

Otvaranju su prisustvovali premijer Srbije Aleksandar Vučić i Italijanski ambasador Đuzepe Manco koji su istakli značaja ne samo ove nego i derugih investicija iz Italije ali i ekonomske saradnje dve zemlje.

Vučić je kazao da bi otvaranje prvih poglavlja u pregovorima sa EU bilo bi dodatni stimulans za sve investitore i znak da će se još sigurnije i bolje osećati u Srbiji.

On se zahvalio šefu italijanske diplomatije Paolu Đentiloniju i Vladi Italije na pomoći u Briselu i naveo da očekuje otvaranje prvih poglavlja, a sa njima i nove investicije i otvaranje novih pogona, fabrika i radnih mesta.

Premijer se obratio zaposlenima od kojih su u većini žene, poželeo im srećan rad, ali i zahvalio što svojom marljivošću i u ovoj i drugim kompanijama doprinose razvoju.
Foto: Tanjug
U ovom trenutku stalni posao dobila su 264 radnika, još 61 ima posao na odredjeno vreme, a premijer se nada da će u novoj fabrici biti posla za 600 ljudi, što je za Rumu i ovaj deo Srema od velikog značaja.

Otvaranjem ove fabrike, medjutim, kako je naveo, neće biti rešeni svi problemi u Rumi, posebno ne u Sremu, ali je, dodao je, u Rumi i u Pazovi u poslednje dve godine urađeno izuzetno mnogo.

Zahvalivši još jednom ambasadoru Italije Djuzepeu Mancu, s obzirom da investitori iz te zemlje dolaze uz njegovu i podršku Vlade Italije, Vučić je poručio da moramo da budemo još pažljiviji i vredniji, da ne kukamo i gledamo u prošlost i žalimo za nekim vremenima.
Foto: Tanjug
Zaposlene u pogonu Kalcedonije zamolio je da pomognu da se obezbedi posao i za one koji ga do sada nisu dobili, napomenuvši da je zakonskim rešenjima i svim drugim što je urađeno obezbeđen drugačiji i bolji ambijent za poslovanje i investicije u Srbiji.

"A biće još bolji i mnogo pre kraja mandata ove vlade Srbija će biti drugačija", poručio je premijer.

Manco je rekao je da se Srbija nalazi u vremenu kada treba da se finansijski konsoliduje te da italijanske firme u Srbiji mogu da pomognu da se to bolje učini. "Drago mi je da vidim ovde italijansko preduzeće koje se razvija i veoma mi je drago da vidim italijansko predizeće koje raste tako što ulaže na različita inostrana tržišta", rekao je Manco.
Foto: Tanjug
Istakao je i da rast italijanskih preduzeća u Srbiji istovremeno vodi donosi rast i u Srbiju.

Podsetio je i da je srpski premijer u ponedeljak boravio u briselu gde je ucestvovao na skupu "Prijatelji Srbije", te da je upravo želja Italije bila da se tim skupom "u jednom prijateljskom abijanetu pomogne Srbiji u njenom razvoju".

Fabrika se nalazi na površini od 9.000 kvadratnih metara, klimatizovana je i moderno opremljena savremenim mašinama i proizvodnom opremom, a ukupna vrednost investicije iznosi 10 milona evra.

Kalcedonia grupa 2011. godine odlučila je da proširi proizvodnju kupaćih kostima na teritoriju Srbije, a kompanija Adrijana tekst osnovana je početkom 2012. godine.

Ovo je treća fabrika Kalcedonija grupe u Srbiji, a uskoro će biti otvorena i četvrta u Apatinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: