I Kostiću je teško da uposli mlade

Mladi su budućnost ove zemlje i jedino oni mogu da odgovore izazovima jer obrazovanjem i energijom mogu da učine pomake, poručuju iz Mk grupe.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 22.05.2015.

12:03

Default images
Foto: Tanjug

Direktor kompanije Sunoko Ljubiša Radenković izjavio je Tanjugu da su mladi budućnost ove zemlje i da celo društvo mora raditi na tome da taj naš najveći resurs "koji izvozimo iz Srbije", nađe uhlebljenje u našoj zemlji i ostane da tu radi i stvara porodicu.

"MK grupa je kompanija koja ima veoma dinamično poslovanje zbog složenih ekonomskih prilika i iz tog razloga smo neprekidno u traganju za mladim i sposobnim kadrovima koji bi mogli da ponesu teret intenzivnih poslovnih aktivnosti", istakao je Radenković.

On je naveo da je u toj kompaniji 60 odsto zaposlenih mlađe od 30 godina, a razlog tome, dodao je, što je MK grupa okrenuta saradnji sa svim institucijama koje pomažu zapošljavanje mladih.

"Stalno vršimo selekciju i izbor radnika", rekao je Radenković.

On je ukazao na to da se kompanija susreće i sa problemima prilikom zapošljavanja mladih, pre svega zbog raskoraka u obrazovanju kadrova i realnih potreba privrede i razlika u pogledu profila stručnjaka i stručnog znanja koje donose iz škole.

Radenković je dodao da MK grupa (u vlasništvu Miodraga Kostića) nastoji da to popravi dodatnom edukacijom tokom rada.

Ponovio je da su mladi budućnost ove zemlje i da jedino oni mogu da odgovore izazovima koji su pred nama jer svojim obrazovanjem i energijom mogu da učine potrebne pomake.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: