C market čeka novu procenu kapitala

Javni poziv za prikupljanje ponuda za kupovinu 16,3 odsto kapitala C market je poništen jer je potrebno uraditi novi procenu vrednosti kapitala tog preduzeća.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 22.05.2015.

11:38

Default images
Foto: Freeimages

To je saopštila Agencija za privatizaciju.

Ranija početna cena kapitala C marketa koji je ponuđen na prodaju bila je 9,3 miliona evra, što je 100 odsto procenjene vrednosti kapitala na kraju 2013. godine.

Novom odlukom Ministarstva privrede propisano da početna cena iznosi 100 odsto procenjene vrednosti kapitala na dan 31. decembar 2014. godine.

Agencija za privatizaciju je najavila da će u zakonskom roku raspisati novi javni poziv za privatizaciju preostalog društvenog kapitala u C marketa.

Prijave koje su već podneli zaposleni i bivši zaposleni C marketa za upis akcija bez naknade neće se ponovo podnositi.

C market je u većinskom vlasništvu belgijske kompanije Delez, a 23,2 odsto je društveni kapital.

Agencija za privatizaciju prodaje 70 odsto društvenog kapitala, što je 16,3 odsto akcija, a prestali društveni kapital biće podeljen sadašnjim i bivšim radnicima C marketa.

Agencija za privatizaciju je do sada nekoliko puta objavljivala prodaju preostalog društvenog kapitala C marketa, ali je postupak prekidan jer su postojale pravne smetnje.

Jedini zainteresovani kupac bio je belgijski trgovinski lanac Delez.

Većinski paket akcija C marketa prodat je 2005. godine beogradskim biznismenima Miroslavu Misskovichu i Milanu Beku, a ta prodaja je među 24 sporne privatizacije koje su ispitivali nadležni državni organi. Delez je krajem jula 2011. godine od Miškovicha kupio Delta maksi, u čijem sastavu posluje C market, za 932,5 miliona evra, uključujući neto dug od 318 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: