Fantastičan rast dobiti Aerodroma

Aerodrom "Nikola Tesla" objavio je rezultate poslovanja za prvi kvartal tekuće godine.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 21.05.2015.

18:38

Default images
Foto: Tanjug

Poslovni prihodi kompanije povećani su za 8,8% na 1,7 milijardi dinara u odnosu na isti period prošle godine.

Kako su poslovni rashodi smanjeni za više od 200 miliona dinara, poslovni dobitak Aerodroma na isteku prva tri meseca ove godine iznosio je 703,6 miliona dinara, pa je bio gotovo duplo bolji u uporednom periodu.

Neto dobitak kompanije od nepunih 1,9 milijardi dinara praktično je neuporediv sa prošlogodišnjom dobiti od svega 53,7 miliona dinara, piše "Sinteza Invest Group".

Razlog za ovu razliku, osim svakako boljeg poslovanja kompanije, leži u činjenici da je 31. marta ove godine Uprava za javni dug Republike Srbije izvršila namirenje drugog dela obaveze kompaniji "Air Serbia" u iznosu od 2,1 milijardi dinara, od čega je iznos od 1,89 milijardi dinara evidentiran na prihode prvog kvartala 2015. godine, po osnovu naplaćene ispravke vrednosti potraživanja od avioprevoznika "Air Serbia", koja je teretila rashode društva 2012. i 2013. godine, po osnovu ispravke vrednosti navedenih potraživanja.

Inače, Uprava za javni dug Republike Srbije izvršila je namirenje prvog dela obaveze kompaniji "Air Serbia" u iznosu od 2,1 milijardu dinara još 29. decembra prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: