I Italijani pazarili parcelu u ZR

U industrijskoj zoni i italijanska firma Tecnostrutture kupila je građevinsko zemljište za izgradnju proizvodnog pogona u kome je najavljen posao za 70 radnika.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 21.05.2015.

17:49

Default images
Foto: Freeimages.com

Ugovor su potpisali juče gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i predstavnik te kompanije Simon Apoloni koji je najavio izgrdanju proizvodnog pogona od oko 4.000 kvadrata.

Apoloni je rekao i da se planira, u prvoj fazi, zapošljavanje između 50 i 70 radnika kao i da će proizvodnja raznih čeličnih konstrukcija biti namenjena izvozu, objavljeno je na sajtu grada.

Prema njegovim rečima, početak izgradnje hale očekuje se tokom juna ove godine, a vrednost kompletne investicije iznosi između tri i četiri miliona evra. Janjić je izrazio zadovoljstvo što će jedan investitor ulagati u Zrenjanin i time stvoriti mogućnost za nova zapošljavanja.

"Postoji još zainteresovanih investitora za kupovinu zemljišta i izgradnju pogona u industrijskoj zoni i uskoro nam predstoji raspisivanje novog konkursa", rekao je on.

Krajem aprila, pet firmi je potpisalo ugovore o kupovinu zemljišta u industrijskoj zoni gde će izgradnjom proizvodnih pogona proširiti poslovanje.

To su preduzeća "Rakić plast" "Ekometal komerc", kompanije "Gomeks", italijanska kompanija "Fulga East" i ruska firma "Kraun Srbija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: