BG traži rešenje za divlje taksiste

Gradska uprava najavila je formiranje radne grupa koja će pokušati da nađe rešenje kako da taksisti koji nemaju dozvole za rad počnu legalno da rade.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 21.05.2015.

16:46

Default images
Foto: Thinkstock

To je dogovoreno na sastanku gradonačelnika Beograda Siniše Malog i predstavnika te grupe taksista.

"Dogovor je da ćemo u narednom periodu napraviti jednu malu radnu grupu koja će se baviti upravo takvim problemima i načinom kako da pojedine propise, pravila, pravilnike koje smo nasledili od pre ko zna koliko godina promenimo kako bi tim ljudima dali mogućnost da rade i zaraduju za život na legalan način'', rekao je Mali, podsetivši da je ta grupa taksista najavila štrajk za danas.

On je naveo i da su neophodne promene Zakona o drumskom saobraćaju koji će uskoro biti u skupštinskoj proceduri, ali i promene nekih odluka koje su vezane za nivo grada odnosno lokalne samouprave.

''Gledali smo da sa njima vidimo koje rešenje možemo da nadjemo za njihov problem. Važno je da smo seli sa ljudima i da smo čuli šta je njima potrebno. Mislim da je to pravi način komunikacije sa gradjanima jer samo zajedno i možemo da pronalazimo rešenja'', rekao je Mali.

Inače, kako je navedeno u saopštenju Gradske uprave, sastanku je prisustvovao i direktor Direkcije za javni prevoz Uglješa Mitrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: