Mali potpisuje: BG dobija žičaru

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali potpisaće protokol za realizaciju projekta za izradnju kabinske žičare - gondole u Beogradu, saopšteno je iz Gradske uprave.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 21.05.2015.

12:05

Default images
Foto: Thinkstock.com

Gradonačelnik će protokol o saradnji na pripremi realizacije projekta za izradnju kabinske žičare potpisati s direktorom JP "Skijališta Srbije" Dejanom Ljevnaićem.

Kako je navedeno, protokol se odnosi na pripremu realizacije izradnje kabinske žičare - gondole, koja će povezati Novi Beograd, Adu Ciganliju i Košutnjak i unaprediti razvoj novog vida saobraćaja u Beogradu, kao i turističku ponudu grada.

Podsetimo, ideja o izgradnji žičare stara je više od jedne decenije.

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda tada je naručila i finansirala izradu generalnog projekta prema kome je žičara trebalo da poveže sportski centar na Košutnjaku, preko autobusko-tramvajske okretnice na Banovom brdu, Makiša i Ade, sa Blokom 44 na Novom Beogradu.

Ukupna dužina predviđene trase bila je oko pet kilometara, s pet predviđenih stanica (terminal u Bloku 44, stanice na Adi, Makišu i Banovom brdu i terminal na Košutnjaku), 27 stubova i depoa za gondole.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

202 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: