Kreće mega obnova srpskih puteva

Ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je početak rehabilitacije puteva u Srbiji, u šta će biti uloženo 400 miliona evra.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 20.05.2015.

10:16

Default images
Foto: Tanjug

Ministarka je poručila da nikada neće prestati da se bori za bezbednost puteva u Srbiji.

Ona je najavila da će u naredne četiri godine biti rehabilitovano oko 1.100 kilometara puteva, od čega u ovoj godini više od 260 kilometara. "Prvi projekat rehabilitacije počeće već sledeće nedelje", rekla je Mihajlović novinarima po završetku konferencije o rehabilitaciji i povećanju bezbednosti na putevima u Srbiji.

Ona je precizirala da je ceo taj projekat vredan oko 400 miliona evra, da će država obezbediti oko 113 miliona evra, a za ostatak novca Vlada Srbije je dala garanciju za zajam od Svetske banke, Evropske investicione banke i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Ministarka je rekla da su u prvom javnom pozivu posao dobila domaća preduzeća i pozvala sve izvodjače, koji će obavljati poslove u ovoj, prvoj godini tog projekta, da poštuju rokove i kvalitet radova jer će izgubiti posao oni koji budu kasnili sa radovima.

"Očekujemo od vas da pokažete da srpska putarska preduzeća mogu da urade više od onog što se može čuti u javnosti. Ne očekujem nikakve probleme i nećemo dozvoliti nikakva kašnjenja", rekla je Mihajlović i dodala da će Putevi Srbije, koji su nosilac posla, naplaćivati kaznene penale za kašnjenje izvođačima radova koji će i projektovati i graditi puteve.

Ona je rekla da očekuje da u prvoj godini tog posla bude utrošen sav novac koji je opredeljen za taj projekat u ovoj godini.

Rehabilitacija puteva je jednako važna kao završetak Koridora 10, jer vrednost radova na rehabilitaciji puteva iznosi skoro pola vrednosti izgradnje Koridora 10, poručila je Mihajlović.

Ona je ponovila da Vlada Srbije, koja je stala iza ovog projekta, želi da pokaže da taj posao može da se realizuje na vreme i da domaće kompanije po završetku tog posla mogu da učestvuju i u drugim projektima u svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: