"Od 500 preduzeća prodata samo 2"

Državni sekretar Ministarstva privrede Dragan Stevanović kaže da je od 500 preduzeća sa spiska za privatizaciju, proces prodaje pokrenut za njih četiri.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 19.05.2015.

15:04

Default images
Foto: Thinkstock

Kako je kazao za preduzeće "Aleksa Šantić" okončan je proces privatizacije, a u toku je proces privatizacije FAP-a iz Priboja.

Dva poziva su su u toku, od čega jedan za Krušik plastiku gde se očekuje objava drugog poziva jer je prvi bio neuspešan, a za četvrto preduzeće proces je u toku, rekao je.

Stevanović je pozvao radnike da iskoriste svoje pravo u preduzećima koja su pred stečajem i prijave se za socijalni program za koji je država opredelila sredstva.

Do danas je, naveo je, rešen višak od 4.332 radnika, za šta je iz budžeta izdvojeno više od 2,5 milijarde dinara, a time je obuhvaćeno 71 preduzeće.

"Pozivam radnike da se jave i iskoriste novac racionalno jer im on može pomoći između ostalog i da pokrenu neki biznis za sebe", rekao je Stevanović.

On je kazao i da poreske obeznike likvidacija i stečaj preduzeća neće koštati ništa, odnosno koštaće ih manje nego što ih ta preduzeća koštaju u ovom trenutku.

"Svi gubici koja generišu ta preduzeća slivaju se na budžet Srbije direktno, a indirektno na poreske obveznike i kada njihova sudbina počne da se rešava kroz stečaj ona više nisu teret gradjana već sopstvene imovine i verujemo da će to biti dobar relaks za javne finansije", kazao je Stevanović.

On je dodao da za neka od njih ne postoji ni promil šanse da u narednom periodu postanu održiva. "Preduzeća koja imaju šansu da budu održiva, ona će biti kupljena", poručio je državni sekretar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

15 h

Podeli: