Slavija ipak bez podzemnih prolaza

Rekonstruisani Trg Slavija neće imati podzemne pešačke prolaze kako je bilo predviđeno projektom, a odustajanje od njih uštedeće novac za druge projekte.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 17.05.2015.

11:39

Default images
Foto: Beobuild

Gradski menadzer Goran Vesić je precizirao da će tender za Trg Slavija biti raspisan početkom avgusta, a radovi će trajati oko šest meseci.

“Planska komisija i rukovodstvo Skupštine grada prihvatili su primedbe građana koje su iznosili tokom javne rasprave o Planu detaljne regulacije za trg Slavija a koje su se ticale podzemnih prolaza koji su bili predviđeni projektom koji smo nasledili. Dakle, neće biti podzemnih prolaza na Slaviji”, objašnjava Vesić. Vesič je istakao da se nekoliko meseci radilo na analizi saobraćaja na ovom trgu, kako bi bili sigurni u ovo rešenje.

“Dobili smo saobraćajno rešenje bez podzemnih prolaza a koje obezbeđuje bolju protočnost vozila nego sada ili sa prolazima”, rekao je Vesić.

“Novac koji smo uštedeli ukidanjem podzemnih prolaza biće usmeren na rekonstrukciju Ruzveltove ulice, koja će dobiti osim novog kolovoza i nove trotoare kao i biciklističku stazu” rekao je Vesić i dodao da je posle toga, u narednim godinama, u planu rekonstrukcija Ulice 27. marta, Kraljice Marije, Džordža Vašingtona i tako sve do Kalemegdana, čime će biti potpuno obnovljen čuveni „krug dvojke”.

Podsetimo, predlog konačnog rešenja je povučen i izvršena je nova revizija projekta jer je kamen spoticanja za gradsku upravu bio upravo izgradnja podzemnih prolaza.

U medijima se navodi da iza ovakve odluke stoji stav javnosti, koja se navodno pobunila protiv podzemnih prolaza, svetski trendovi, ali i problemi naknadne izgradnje metro stanice i njene integracije sa pešačkim komunikacijama ispod zemlje. Ipak, prava istina je da se to ne dešava zbog pobune javnosti, već zbog ograničenih sredstava u budžetu grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

106 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: