Ikea dobila dozvolu, ali za bilbord

Švedska kompanija Ikea dobila je građevinsku dozvolu za postavljanje bilborda, objavila je beogradska opština Voždovac.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 15.05.2015.

15:11

Default images
Foto: Beta, AP

Dok Srbija željno čeka svoju prvu Ikeu, iz te beogradske opštine je saopšteno da je predsednik Aleksandar Savić povodom izdavanja građevinske dozvole za bilbord ugostio predstavnike kompanije Ikea u Srbiji i s njima razgovarao o projektu izgradnje prve robne kuće u Srbiji.

U jeku javne polemike o tome da li je za dobijanje građevinske dozvole za izgradnju Ikeinog prvenca u Srbiji uslov izmeštanje naplatne rampe u Bubanj potoku, stigla je pomalo iznenađujuća informacija da im se sada izdaje građevinska dozvola, ali tek za bilbord.

Kako je objavljeno na sajtu opštine, Savić je izrazio zadovoljstvo zato što se prva robna kuća tog velikog trgovinskog lanca otvara baš na teritoriji Voždovca i ponudio svaku pomoć pri dobijanju neophodnih dokumenata za izgradnju.

Predstavnici kompanije Ikea su pohvalili ažurnost GO Voždovac, s obzirom na to da je građevinska dozvola za bilbord Ikea izdata od nadležnih službi opštine, ujedno i prva građevinska dozvola koja je ishodovana na njihovom projektu, navodi se na sajtu.

„Dozvola je izdata u roku od dva dana, što je za svaku pohvalu. U skladu sa tim, nastavljamo sa aktivnostima postavljanja bilborda prema dinamici”, izjavili su predstavnici Ikee.

Iako je na prvi pogled neobično da se za bilbord izdaje građevinska dozvola, B92 saznaje da je po srpskim zakonima reč o postupku koji zahteva posebno odobrenje i dozvolu lokalne samouprave, pošto se bez njega nikakav objekat, pa ni bilbord ne može postaviti uz auto-put.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: