92 stana u Kruševcu posle 15 godina

Deo stanova u stambenim zgradama u kruševačkom naselju Prnjavor 2, čija izgradnja traje duže od 15 godina, trebalo bi da budu završene do juna naredne godine.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 13.05.2015.

11:50

Default images
Foto: Tanjug

Od ukupno 182 stana, a 46 bi trebalo da pripadne pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Kako je objasnila potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović do juna sledeće godine biće završena prva faza izgradnjom 92 stana, dok će radovi na drugoj fazi početi u septembru.

Mihajlović, koja je sa ministrom odbrane Bratislavom Gašićem i gradonačelnikom Kruševca Dragijem Nestorovićem, obišla radove u Ulici Rasinski udarni bataljon, istakla je da je veoma ponosna što posle 15 godina Kruševac dobija završene objekte.

"Krivo mi je što je stajalo 15 godina, ali verujem da smo mi upravo tu i da popravimo i uradimo i učinimo stvari boljim, a ovo jeste način da učinimo stvari boljim i da nikada nemamo ovakve zidine koje nas opominju da neke stvari nisu završene", rekla je Mihajlović.

Gašić je objasnio da će od novoizgradjenih stanova 46 pripasti pripadnicima tog ministarstva i Vojske Srbije kao kompenzacija za kasarnu "Aleksa Dundić" i Dom vojske u centru Kruševca.

Gašić je dodao i da će do kraja maja to ministarstvo svojim pripadnicima podeliti još 150 stanova, ali u Beogradu. "Očekujem to i u drugim gradovima, poput Čačka, Valjeva...", podvukao je Gašić.

Kada je reč o objektima u naselju Prnjavor 2 direktor Građevinske direkcije Srbije Nebojša Šurlan podsetio je da je taj projekat počeo 2000., posle čega je obustavljen.

"Pre svega zbog saradnje sa lokalnom samoupravom i podrškom ministarstava gradjevine i odbrane spremni smo da krenemo u projekat. Imamo izabranog izvodjača, ugovoren je i rok i nema sumnje da će radovi biti završeni do leta sledeće godine", rekao je Šurlan dodavši da je vrednost radova 2,2 miliona evra.

Pre obilaska naselja Prnjavor 2 ministarka Mihajlović obišla je i Odeljenje za izdavanje gradjevinskih dozvola po objedinjenoj proceduri Grada Kruševca čijim je radom, kako je rekla, veoma zadovoljna.

"Od kada smo doneli Zakon o planiranju i izgradnji 1. marta, kada je u potpusnosti stupio na snagu, ekipe ministarstva su u svakoj lokalnoj samoupravi. Kada sam već bila u Kruševcu bilo mi je je prirodno da vidim kako to odeljenje funkcioniše. Prema izveštaju, sistematizaciji i ostalim podacima koje sam dobila rekla bih da stvari funkcionišu", rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da to ne znači da Ministarstvo neće nastaviti kontrolu rada tog i ostalih odeljenja koje izdaju gradjevinske dozvole.

"Veoma nam je važna primena zakona i to upravo da niko ne bi čekao gradjevinske dozvole i lokacijske uslove. I u tom smislu zadovoljni smo kako Kruševac radi", poručila je Mihajlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

8 h

Svet

Evo šta čeka Rusiju posle rata

Rat u Ukrajini će okončati eru jeftine radne snage u Rusiji, zaključak je analize ruskog stručnjaka Centra za makoroekonomsku analizu i kratkoročno predviđanje (CMAKP) Dmitrija Belousova.

19:32

18.4.2024.

1 d

Podeli: