Ovaj lepotan stiže sutra u BG/FOTO

Posetioci Međunarodnog sajma tehnike i tehničkih dostignuća u Beogradu, moći će 11. maja da vide novi elektromotorni voz marke "Štadler".

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 10.05.2015.

12:08

Default images
Foto: Železnice Srbije

Voz će se uskoro naći u redovnom saobraćaju u Srbiji.

Železnice Srbije su saopštile da će na predstojećem sajmu tehnike koji se održava od 11. do 15. maja, prvog dana manifestacije posetiocima predstaviti novi elektromotorni voz marke STADLER Flirt III, serija 413/417, namenjen regionalnom putničkom saobraćaju na domaćim prugama.
Foto: Železnice Srbije
Dodaje se da će voz biti postavljen na šinski kolosek kod hale 5.
Foto: Železnice Srbije
"Nova četvorodelna elektromotorna garnitura, koja će se uskoro naći u redovnom saobraćaju, biće postavljena i otvorena za posetioce samo prvog dana održavanja Sajma, u ponedeljak, 11. maja, i tom prilikom biće omogućen ulazak i obilazak novog voza svima zainteresovanima. Železnice Srbije prezentovaće i sistem za elektronsko izdavanje karata, kao i sistem za praćenje teretnih kola, a posebno će biti predstavljeni i projekti modernizacije železničke infrastrukture i voznih sredstava čija je realizacija u toku ili će u narednom periodu biti započeti", navodi se u saopštenju.
Foto: Železnice Srbije
Model "Flirt" marke "Štadler" označava "brzi laki inovativni voz". U pitanju je voz savremene koncepcije, sa tehničkim rešenjima koja su u skladu sa najnovijim evropskim standardima koji se uvode i na vozilima za druge evropske železničke operatere.
Foto: Železnice Srbije
Dodaje se da su Železnice Srbije 4. marta 2013. godine potpisale ugovor sa švajcarskom kompanijom "Štadler" za isporuku 21 elektromotornog voza srpskim železnicama. Ugovor, čija je vrednost oko 99 miliona evra, realizuje se iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj. Do sada je srpskim železnicama isporučeno 13 "Štadlerovih" vozova, a očekuje se da će i preostalih osam garnitura biti isporučeno u roku, prema dinamici definisanoj Ugovorom, odnosno do 31. avgusta 2015. godine.

Novi vozovi će saobraćati na svim magistralnim elektrificiranim prugama "Železnica Srbije", odnosno na relacijama: Beograd–Šid, Beograd–Novi Sad–Subotica, Beograd–Niš, Niš–Preševo, Beograd–Kraljevo i Beograd–Užice–Prijepolje Teretna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: