Palma "kupio" Itek na aerodormu

Gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović i direktor Kompanije "Itek trejd" Adil Pluanda potpisali su predugovor o izgradnji fabrike precizne mehanike u Jagodini.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 08.05.2015.

13:10

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković - Palma, je objasnio da je reč o novom investitoru koji dolazi iz Italije u Jagodinu.

"Ova fabrika će zaposliti 60 radnika, nadamo se da ćemo u avgustu postaviti kamen temeljac fabrike", rekao je Marković na konferenciji za medije.

"U ovom trenutku i ne samo u ovom trenutku u Srbiji je najvažnije kako zaposliti radnike i kako doći do novih radnih mesta i to treba da bude zadatak svakom ko se bavi politikom", ocenio je Marković.

Mislim da ovaj grad prednjači u dovođenju investitora, dodao je on i istakao da će u Jagodini "do kraja godine biti 11 stranih investotora koji su ovde izgradili fabrike ili će ih graditi".

Jagodina je, ono što je važno, jedan od tri grada u Srbiji, koji ima suficit u spoljnotrgovinskoj razmeni sa svetom, istakao je Marković.

"Kada bi svaki grad u Srbiji tako radio bilo bi suficita i u njihovim budžetima", rekao je Marković i dodao da je poznato da Jagodini investitorima nudi najbolje uslove, pruža logistiku stranim invstotorima na najvišem nivou.

Strani investitori koji su ovde izgradili fabrike, koje rade i najbolja su preporuka za druge strane investitore.

Adil Pluanda je objasnio da "Itek trejd" već radi u Srbiji, od juna 2014. godine.

"Tražili smo pomoć, u Jagodini smo danas čuli sve što smo hteli čuti pre godinu dana.Hteli smo da se vratimo u Italiju, da vratimo mašine, a ovom što su nam ponudili u Jagodini, logistika i pomoć, videli smo da stvarno postoji ovde", rekao je on.

Nama treba pomoć, ne znamo se orjentisati, mi smo stranci i potrebna nam je podrška koju smo danas dobili u Jagodini i na tome se zahvaljujem, zaključio je on.

Marković je objasnio novinarima da se "Adil već pripremao i pakovao mašine da ode za Italiju, ali je došao u Jagodinu na preporuku jednog italijanskog investotora koga je sreo na aerodromu.

"Mi smo već pokrenuli proizvodnju u Srbiji, od juna 2014. godine, ali nismo bili zadovoljni. Hteli smo da se vratimo u Italiju, da vratimo mašine, ali su nam ovde u Jagodini ponudili pomoć i logistiku", rekao je vlasnik "Itek trejda" Adil Huanda i dodao da se uverio da je u Jagodini "baš onako kako pričaju drugi italijanski investitori" i da se nada uspešnoj saradnji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: