Čekaju stanicu zbog niskih pragova

Otvaranje glavne autobuske stanice u Kragujevcu, koja ne radi 17 meseci, odloženo je za nekoliko dana, izjavio je Tanjugu Draško Đuričković.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 07.05.2015.

10:34

Default images
Foto: Thinkstock.com

Đuričkovaić je zastupnik beogradske firme "Bamiron", koja je nedavno zakupila tu stanicu.

"Iako smo planirali da danas, na Dan grada, otvorimo stanicu, to je odloženo, zato što su nadležni inspektori tražili da otklonimo određeni nedostatak", rekao je Đuričković.

Objašnjavajući o kakvom nedostatku je reč, Đuričković je rekao "da je reč o niskim trotoarima na peronima" i napomenuo da glavna autobuska stanica taj uslov u protekle tri decenije nije ispunjavala.

"Radimo na otklanjanju tog nedostatka, i za te radove trebaće nam dva-tri dana, posle čega će ponovo doći inspektori kako bi utvrdili da je otklonjen", rekao je Đuričković.

Naglašavajući da je firma "Bamiron" glavnu autobusku stanica zakupila za 3,6 miliona dinara mesečno, Đuričković je rekao da je ta firma izmirila dug za struju, koji premašuje milion evra, kao i da će dug za vodu od oko 1,3 miliona dinara biti izmiren u rata.

"Otvaranje stanice planiramo za nekoliko dana, i nadam se da će se to dogoti narednog ponedeljka", rekao je Đuričković.

On je istako da je na glavnoj autobuskoj stanici postavljeno 20-ak kamera i video nadzora, da će stanica imati mini ambulantu u slučaju potrebe da se ukaže prva pomoć putnicima.

Đuričković je naveo da će dnevno stanica imati oko 300 polazaka, kao i da je zaposleno 40 radnika.

Uz saglasnost Agencije za privatizaciju, glavna autobuska stanica "Autosaobraćaja" data je pod zakup, pre otvaranja stečajnog postupka u tom preduzeću.

Prema pisanju pojedinih medija, otvaranjem stanice, nisu zadovoljni u firmi "Janjušević" koja smatra da je "prevarena i izgrana", zato što je pre više od godinu dana preuzela linije "Autosaobraćaja" kako bi spasila to preduzeće, a stanica je data pod zakup drugoj firmi, iako su Agenciju za privatizaciju obavestili da su spremni da daju više para za zakup.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: