"O platama i penzijama u avgustu"

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio da će u avgustu razgovarati s predstavnicima MMF-a o mogućem povećanju plata i penzija.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 06.05.2015.

17:57

Default images
Foto: Thinkstock.com

Kaže da je vrlo ozbiljan kad govori o toj temi, te da ništa nije rekao slučajno, a fiskalni rezultati u prva četiri meseca, koji su daleko bolji od očekivanih, ostavljaju prostor za takve razgovore.

"Mi smo prošle godine u ovo vreme imali minus u budžetu od 70 milijardi dinara, a ove godine je deficit 19 milijardi. To je razlika od 413 miliona evra za četiri meseca", rekao je Vučić novinarima u Vladi Srbije i dodao da najbolje ilustruje koliki je to iznos činjenica da su planirane uštede na platama i penzijama za celu godinu između 310 i 320 miliona evra.

On je poručio da je ova teška mera primenjena zarad zdravog sistema i na kraju zdrave zemlje i istakao da će nam, kad dođe vreme za zaduživanje, trebati manje novca.

"Sada nam je manji deficti pa nam i manje novca treba za njegovo pokrivanje. MMF kaže da je najbolje da nam Sseik Muhamed da kredit pod povoljnim uslovima. Da li ću to uspeti da izborim ili ne to je pitanje. Kako da molim čoveka kad ga ovde napadaju svaki dan ", rekao je Vučić nakon sastanka sa delegacijom MMF-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: