FAP i SISU opravdali popravni

Finska kompanija SISU auto ispunila je uslove tendera za izbor strateškog partnera Fabrike automobila Priboj (FAP), saopštila je Agencija za privatizaciju.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 05.05.2015.

17:10

Default images
Foto: Tanjug

Ta kompanija je jedina podnela ponudu na tenderu za FAP koja će biti dostavljena privatizacionom savetniku da proceni da li je prihvatljiva.

"Komisija je konstatovala da ponuda sadrži sve elemente u skladu sa Uputstvom za ponuđače, te je odlučila da se kopija ponude dostavi privatizacionom savetniku, s obzirom na obimnost dokumentacije i potrebu za njenom detaljnom analizom", navodi se u saopštenju.

Agencija za privatizaciju je 20. februara objavila tender za prodaju FAP-a, a 20. marta je produžila rok za dostavljanje ponuda za izbor strateškog investitora koji će zajedno sa Republikom Srbijom osnovati novo preduzeće.

Vlada Srbije i finska kompanija SISU auto su 30. maja 2014. u Priboju potpisali Memorandum kojim je predviđeno da ta firma preuzme deo imovine FAP-a, gde bi pokrenula proizvodnju novih kamiona i delova za kamione.

Ministar privrede Željko Sertić je kazao da se, ukoliko FAP dobije strateškog partnera, otvaraju mogućnosti da se uđe u privatizaciju i drugih delova fabrike, poput Livnice, za koju postoje zainteresovani kupci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: