"O nabavci brojila obavestiti MUP"

Izveštaj o nepravilnostima na tenderu EPS-a za nabavku brojila trebalo bi dostaviti Ministarstvu unutrašnjih poslova, smatra ministarka Zorana Mihajlović.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 05.05.2015.

16:23

Default images
Foto: Tanjug

Mihajlović je novinarima rekla da je odmah nakon dobijanja MUP-u prosledila izveštaj Saveta o nepravilnostima o remontu vagona za Železnice Srbije i izrazila očekivanje da će isto uraditi i nadležno ministarstvo energetike za izveštaj o tenderu za brojila.

"Očekujem da izveštaj Saveta dođe u Ministarstvo unutrašnjih poslova, kao što je to bio slučaj sa izveštajem o remontu vagona", rekla je ona.

Ministarka je rekla da čita sve izveštaje Saveta, ali da one me može daje ocene o tačnosti navoda. "Ne bih volela da je tačno da su javna preduzeća radila protiv interesa domaće privrede jer mi upravo pokušavamo da pokrenemo na primer domaće građevinarstvo. Ja ne mogu da kažem radili su ili nisu radili jer nisam ovlašćena za tako nešto", rekla je Mihajlovićeva.

Savet za borbu protiv korupcije dostavio je 27. aprila 2015. godine Vladi i Ministarstvu rudarstva i energetike Izveštaj o nabavci IT i merne infrastrukture uređaja i instalacija, koji je urađen na osnovu predstavke građana u kojoj je istaknuto da je EPS uslovima te nabavke ograničila konkurenciju i onemogućila učešće domaćim proizvođačima.

Savet Vlade Srbije za borbu protiv korupcije saopštio je da je EPS uslovima tendera za nabavku brojila onemogućila domaća preduzeća da budu ponuđači.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: