"Rampu Bubanj potok selimo od leta"

Izmeštanje naplatne rampe Bubanj potok, na auto-putu kod Beograda, počeće tokom leta, kaže ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 05.05.2015.

13:35

Default images
Foto: Tanjug

Ministarka je ponovila da to izmeštanje nije uslov da švedska Ikea dobije građevinsku dozvole za izgradnju robne kuće.

"Izmeštanje naplatne rampe nije uslov za dobijanje građevinske dozvole", rekla je Mihajlovićeva novinarima u Skupštini Srbije i dodala da protokol koji je potpisan između Ministarstva i Ikee kaže da do trenutka otpočinjanja rada robne kuće 2016. godine naplatna rampa mora da se izmesti.

Ona je kazala da je završen projekat za izmeštanje naplatne rampe i da će radovi na tome početi tokom leta.

Ikea je u aprilu ove godine dobila lokacijsku dozvolu za izgradnju prvog prodajnog centra u Srbiji kod Bubanj potoka "Ikea Beograd istok", a nakon dobijanja te dozvole, Ikea mora da podnese zahtev za izdavanje građevinske dozvole Sekretarijat za urbanizam.

Pre početka izgradnje moraju biti ispunjeni uslovi kao što je dogovor o komunalnom i infrastrukturnom opremanju i izmeštanje naplatne stanice "Bubanj potok" na auto-putu Beograd-Niš, kako bi bio omogućen pristup tom objektu.

Prema onome što je Ikea kao investitor predočila, izgradnja prodajnog centra ne može da počne dok se naplatna stanica ne premesti i to može da uspori radove na izgradnji prodajnog centra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

20 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: