Od MMF tražimo zaštitu za 25 firmi

Vlada Srbije zatražila je od MMF-a odobrenje za produžetak roka za zaštitu 25 strateških firmi od naplate potraživanja poverilaca u narednih godinu ili dve.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 05.05.2015.

12:55

Default images
Foto: Tanjug

To je novinarima u Privrednoj komori Srbije izjavio ministar privrede Željko Sertić i dodao da je ukupno 97 firmi pod zaštitom od naplate potraživanja, a da po važećem zakonu taj rok ističe 31. maja.

"Jer, 31.maja kada padne zaštita, ta preduzeća mogu da odu direktno u likvidaciju", rekao je on i dodao da to nikako ne bi bilo dobro da se desi zato što ozbiljno može da utiče na ekonomiju zemlje.

On je rekao da sa MMF-om Vlada razgovara da se rok za zaštitu produži u narednih godinu-dve jer su u toj grupi veoma važna preduzeća, kao što je na primer Petrohemija.

"Moramo da imamo posebnu pažnju prema 20-25 firmi kojima ćemo pokušati da obezbedimo neku vrstu zaštite kako bismo napravili adekvatne modele da ta preduzeća ili u delovima rasprodamo ili da kroz restrukturiranje nastave da žive jer u ovom obliku to nije moguće", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

19 h

Podeli: