"Sprema se nova penzijska reforma"

Srbija je u protekla tri meseca smanjila izdvajanja za ukupnu masu penzija za oko dve milijarde dinara, a nivo uplata u Fond PIO povećan je za oko osam odsto.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 05.05.2015.

12:27

Default images
Foto: Tanjug

"To smo uspeli, jer radimo na suzbijanju rada na crno i na uvođenju finansijske discipline", izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Vulin je novinarima u Kragujevcu rekao da se priprema reforma penzionog sistema i izmene Zakona o Fondu PIO i da to, kako je rekao, ne može da se uradi preko noći.

"Ne znači da se menjaju uslovi za odlazak u penziju, već znači manju papirologiju i jednostavniju komunikaciju sa Fondom PIO", rekao je Vulin.

Upitan kakav je stav države kada je reč o privatnom penzionom osiguranju, Vulin je rekao da su na tu temu vođeni razgovori ministarstva rada i finansija i da, kako je rekao, oba ministarstva to sada ne mogu da preporuče.

"To su ozbiljna pitanja, jer penzioni sistem je jedan od stubova društva. Postoje razne ideje, ali ništa ne može preko noći", rekao je Vulin i dodao da penzioneri ne treba da brinu i da niko neće izgubiti penziju.

Upitan da li oni koji danas rade treba da brinu o svojim penzijama i da li će za njih biti novca, Vulin je rekao da će novca biti zahvaljujući ovakvom radu vlade i štednji koju sprovodi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

19 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: