Predlog SNS juče, odluka BG danas

Cene zakupa za otvorene bašte u Beogradu biće smanjene, kaže gradski menadžer Goran Vesić i podseća da je inicijativu za tu odluku podneo Gradski dobor SNS.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 05.05.2015.

09:28

Default images
Foto: Thinkstock

"Gradski odbor SNS je primetio da postoje problemi u sprovođenju jedne gradske odluke i na osnovu razgovora sa ljudima na koje se odluka odnosi uputio nam je predlog kako da je korigujemo", rekao je Vesić povodom inicijative jedne od vladajućih stranaka u gradskoj vlasti, koji je upućen juče.

"Suština predloga SNS je da se izađe u susret gradjanima na koje se odluka odnosi sa nižom cenom, a da se potom strogom kontrolom kako bi svi plaćali bašte obezbede veći prihodi za budžet", rekao je Vesić. On rekao da je ovo primer kako državni organi treba da rade u korist gradjana i kako odluke koje se donose treba da budu realne, da uzmu u obzir mogućnosti građana i potrebu da svi plate obaveze prema državi kako bi budžet bio pun.

Formirana je grupa koja rešava ovaj problem i koja će na osnovu predloga Gradskog odbora SNS predložiti smanjenje cene zakupa letnjih bašta, rekao je Vesić. On je naglasio da rad ove grupe koordinira član Gradskog veća gradski većnik Dragomir Petronijević koji će u narednim danima obavestiti javnost o konkretnim rezultatima.

"Gradske inspekcije će u saradnji sa opštinama, odmah po donošenju odluke o smanjenju cena, izvršiti kontrolu svih otvorenih bašti i svaka za koju ne bude plaćena naknada gradu će biti po hitnom postupku uklonjena. Situacija u kojoj se danas nalazimo, a koja traje decenijama, je takva da je cena previsoka a da se veoma za mali broj plaća naknada", rekao je Vesić.

On je podsetio da je na Voždovcu popisano 86 bašti od kojih je samo četiri plaćalo naknadu.

Grad Beograd ostaje otvoren za sve inicijative i predloge gradjana, političkih stranaka i nevladinih organizacija kako bismo poboljšali druge gradske odluke i tako svi zajedno naš grad učinili boljim mestom za život, rekao je gradski menadžer a saopštila Služba za informisanje Skupštine grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: